Vyhledávání


Jak vytvořit Harlem Shake

04.04.2013 14:31

Velká popularita videí stylu Harlem Shake spočívá především v tom, že je možné videa udělat velice jednoduše. Video si tak může vytvořit naprosto každý. Problematické může být pouze použití hudební skladby Harlem Shake, na kterou se samozřejmě vztahují autorské zákony. Podle informací z Wikipedie (odkaz) je vlastníkem skladby Baauer (neboli Med Decent). Podle informací z Wikipedie je také možné použít skladbu Harlem Shake ve videu, které se publikuje na Youtube. Baauer totiž s Youtube údajně prosadil smlouvu, kdy mu jdou z videí obsahujících skaldbu Harlem Shake peníze. Pokud tedy nahrajete své video Harlem Shake na Youtube, budou se v něm dříve nebo později zobrazovat reklamy (odkaz).  Tyto informace ale nejsou ověřené a mohou být mylné. Stejně tak při nahrání videa se skladbou Harlem Shake na jiný web než Youtube můžete porušovat autorský zákon.  

Nicméně budeme vycházet z toho, že jsou informace pravdivé, nebo že si chcete vytvořit Harlem Shake video pouze pro osobní využití. Jak tedy udělat video Harlem Shake?

  • V první řadě si budete muset opatřit kameru, skladbu Harlem Shake a software na střih a tvorbu videí.
  • Dále budete potřebovat skupinu lidí, kteří se budou chtít pořádně vyřádit.
  • Jako poslední věc budete potřebovat rekvizity a masky. Veškeré rekvizity i masky mohou být naprosto různorodé a čím šílenější, tím lepší.
  • Poté už jen bude třeba vytvořit scénář a určit, kdo co bude dělat. Určitě bude vhodné si to taky nejdříve vyzkoušet nanečisto.
  • Při natáčení si pusťte skladbu Harlem Shake ať se alespoň trochu hýbete podle hudby, zejména na začátku.
  • Jakmile vše natočíte, přijde na řadu úprava videa a vložení zvukové stopy.
  • Video poté můžete nahrát na Youtube.

 

Další způsob, jak vyrobit Harlem Shake video, je využít aplikace pro android, která Vám výrobu videa velmi usnadní. Aplikaci zdarma můžete stahovat například zde: odkaz